|
Post by Admin on Aug 19, 2015 17:56:25 GMT 2
Am spus că o să precizez ce anume se înțelege prin competență de pe niveluri culturale diferite. Eu cred că: pe nivelul III cultural ea este văzută ca pe o pricepere individuală în a face anumite lucruri; Pe nicelul IV ea este privită ca pe o participare de calitate la viața unui sistem supraindividual; Pe nivelul V cred că o putem vedea ca pe o nevoie a oricărui sistem, pentru ca viața să fie cu adevărat împlinită. Pentru a înțelege mai bine competența, privită de pe nivelul IV, vă invit să consultați cartea Competența, participarea de calitate la îndemâna oricui
|
|
|
Post by Admin on Aug 24, 2015 21:47:11 GMT 2
|
|
|
Post by bogdanciulu on Aug 27, 2015 18:49:32 GMT 2
Treburile care contribuie la binele familiei nu trebuie confundate cu treburile care contribuie la binele personal al copilului. CUrăţenia în camera lui contribuie la binele copilului nu al familiei, la fel şi temele şi faptul că mănâncă sănătos, etc. Treburile care contribuie la binele familiei nu trebuie să fie pedepse. Copilul poate primi în funcţie de vârstă şi ceva care implică mai multă responsablitate decât dusul gunoiului sau curăţatul vaselor.
Copilul care contribuie la binele familiei se simte util, important, necesar, puternic, ceea ce duce la creşterea încrederii în sine , a gradului de independenţă, şi de responsabilitate (abilitatea de a avea răspunsul potrivit într-o situaţie; respons-ability)
|
|