ank
New Member
|
Post by ank on Nov 12, 2015 17:55:14 GMT 2
care este scopul de fapt al acestei machete? sa simplificam munca cui? in secolul copy-paste...de ce trebuie noi sa completam machete care nu au nici macar posibiltatea de a fi completate cu date copiate din cealalta macheta pt isj...si de fapt de ce completam noi machete excel care trebuie sa genereze parole/iduri etc...ca si cand noi suntem toti informaticeni si in plus de ce se complica lucrurile cand se putea face totul atat de simplu prin crearea unui cont cu numele elevului de pe pagina siteului cu verificare implicita in functie de numele cnpul si adresa elevului conform machetei/bazei de date pe care o avea profesorul gestionar de activ.(sa fi fost idul numele elevului intreg si parola cnpul lui ca este unic) Oricum suntem curiosi (vb in numele mai multor profesori) cati vor trimite macheta, si daca o vor trimite cat de corect va fi completata si cine le verifica si ...de fapt cand va incepe propriu-zis proiectul? sa stim cum sa mai mintim copiii, nu de alta. mai mult, ne trebuie office 2010 ca de pe office 2007 nu genereaza nici o parola/id sau nu stiu eu poate sa lucrez de pe excel..dar de fapt pana la urma nu asta e treaba mea... si cine este netadmin? ca primim mailuri de la isj..si de la netadmin?! fiecare cu cerintele proprii si termenele proprii etc..
|
|
|
Post by Admin on Nov 12, 2015 19:00:07 GMT 2
Mai intii, si inainte sa cereti altora sa se prezinte, cred ca politicos ar fi sa va prezentati. Din testele noastre se poate cu copy paste copia informatia pentru completarea celui de-al doilea tabel. Prin macheta am incercat sa usuram treaba profesorilor care bor lucra cu elevii. Nu cred ca realizati cit e de dificil este sa faci tot cite un cont, pina la 150. Operatie care oricum nu reuseste decit cu mail unic si cu adresa valida, unica, pentru confirmarea contului. Netamin este adresa de email a lui Teo Berindeie, pe care cred că îi știti de pe la ISJ. El raspunde de aplicatie, de aceea va scrie el. Graficul proiectului este trecut pe site-ul lui www.viataeminunata.ro. Probabil ca vor putea intra de luni pe site cei care vor avea datele introduse. De facut lucrarea individuala cu care participa la finala, o pot face inca de pe acum au toate datele necesare pe site. Ioan Vlașin Manager proiect
|
|
Teo
New Member
|
Post by Teo on Nov 12, 2015 19:58:55 GMT 2
Macheta functioneaza in Microsoft Excel 2007 (existent pe calculatoarele primite in scoli prin programele SEI). Pasi de urmat pentru generarea numelui de utilizator si a parolei au fost explicati in instructiunile de completare. In mail-ul transmis in data de miercuri 4 noiembrie 2015 la ora 12:33 pm cu subiectul "fisier creare conturi utilizator proiect ISJ - manager Ioan Vlasin" v-am sugerat "sa solicitati sprijinul analistului/profesorului de informatica din unitatea scolara unde sunteti angajat" ca prima optiune in rezolvarea eventualelor probleme aparute la completarea machetei. A doua optiune este forumul, despre care v-am informat miercuri 4 noiembrie 2015 la ora 5:42 pm printr-un mail cu subiectul "forum probleme completare machete Excel". A treia optiune este comunicarea prin mail cu mine pe adresa de pe care ati primit mail-urile. Pana astazi 12 noiembrie 2015 ora 19.30 au fost transmise firmei care realizeaza platforma software datele necesare crearii conturilor de utilizator pentru 1663 de elevi.
Raspunsul il aflati daca cititi pana la capat mail-ul din data de miercuri 4 noiembrie 2015 ora 12:33 pm.
|
|
ank
New Member
|
Post by ank on Nov 12, 2015 22:50:39 GMT 2
Anca Lupsa profesor. Multumesc pt raspuns prompt. Forumul a fost facut pt asa ceva discutii/ probleme/ nelamuriri/ sugestii/ reclamatii si drept urmare asta am facut. Eu nu am obiectii in legatura cu proiectul in sine dar am nelamuriri la modul de organizare..si implementare. Copy paste se poate la cativa dintre itemi dar nume; cod postal si mail....trebuie scrise si mailul este iarasi o problema...la clasele III-V nu sunt mailuri..frati surori nu sunt eligibili/ sau nu exista iar de parinti nu mai zic pt ca sunt destui fara acces la internet sau nu cunosc acest segment( zona defavorizata sau situatii dificile). Deci nu sunt toti elevii din orase dezvoltate. Asta inseamna ca trebuie sa le facem noi pt ei. Deci in cazul meu vb de 100 si de mailuri... Le creez eu pt fiecare? Ma gandesc cat dureaza asta....sau daca chiar se poate. Astept sugestii..daca se poate.
|
|
|
Post by ade on Nov 13, 2015 18:28:18 GMT 2
Intrebare de la elevii care ma ajuta sa completez macheta (informaticianul scolii e chiar ocupat!) :
”La username si parola completeaza ei sau trebuie sa activam noi macrosurile? ...pentru ca noi, cand le-am activat, ne dadea eroare de compiler. Si daca da, cum se activeaza??” Chiar nu stiu ce sa le raspund elevilor mei...
Adelina Morar HCC Alba Iulia
|
|
Teo
New Member
|
Post by Teo on Nov 13, 2015 19:39:41 GMT 2
Asa cum am precizat si in instructiunile de completare este obligatorie activarea macrourilor. Daca apare eroare la activarea acestora va trebui sa incercati pe alta statie de lucru, este posibil sa aveti probleme cu Excel-ul. Coloanele Login si Password se genereaza conform instructiunilor de completare dupa ce ati introdus date in coloanele Firstname si Lastname.
Va rog sa vorbiti cu Mariana si sa ii transmiteti ca o roaga Teo sa va ajute. Daca nici asa nu rezolvati eu sunt in fiecare zi la Colegiul Apulum langa HCC.
|
|
ank
New Member
|
Post by ank on Nov 15, 2015 10:50:54 GMT 2
revin cu intrebarea...ce fac daca nu am mailuri unice pt clasele III-V? ei nu au mailuri si nici multi dintre parinti..ce completez la mail in macheta!!!! ?
|
|
|
Post by Admin on Nov 15, 2015 15:02:44 GMT 2
Revin cu raspunsul, citi acest forum, nu doar postati subiecte. Primul topic din aceasta zona a forumului propus are raspuns la aceasta intrebare de mult.
Se pune o adresa falsa pe un domeniu cum ar fi @viataeminunata.ro, pe care ei o pot schimba apoi cu una adevarata. Ioan V.
|
|