|
Post by Admin on Nov 3, 2015 10:22:46 GMT 2
Revin cu rugămintea sa incarcati filmuletele pe site (nu cu url sau link, ci cu File...., de pe pc-ul dvs.), altfel nu se incarca intotdeauna bine. Puteti, chiar recomand, să precizati pe pagină sursa.
Pentru a fi mai ușoară administrarea creați o bază cu fișiere media, Media Pool. Încărcați fișierele audio, video, imagini acolo. De acolo se pot lua apoi și pune in lectii/teste foarte usor, de mai multe ori daca e nevoie, fara a mai incarca de mai multe ori resursa.
Multumesc.
|
|
|
Post by Admin on Nov 5, 2015 8:46:37 GMT 2
Încărcare teste lecții în directoarele concursului. Vă rog sa copiați materialele realizate în secțiunea potrivită, la Învătare sau Concurs, pe nivelul, domeniul și subdomeniul potrivit, in Directorul Concurs 2015. Pentru fiecare instrument se va crea un director (folder) cu numele lui, și acolo se vor pune lecțiile (Ex. structură: Învățare, Nivel II, Limba Maternă, Română, Dialogul)
|
|
|
Post by Admin on Nov 6, 2015 11:58:04 GMT 2
Vad lectii din 10 intrebari, dar care nu sunt complete. Va rog sa nu va opriti la acest numar de intrebari, abordati cu responsabilitate subiectul si prezentati aspectele foarte importante legate de acesta. Se poate trece de 15 daca e nevoie. Când am spus 10 - 15 ma gindeam ca o sa aveti si fimulete pe care sa le analizati scurt, prin orientarea spre ceea ce doriti ca elevii sa observe. Spre exemplu 3 fimlmulete de cite 3 minute, fiacare cu 5 intrebari e cu totul altceva decit 10 pe acelasi film, din care multe sunt generale, nu specifice subiectului ... Poate fi și unul singur daca arata mai multe fatete ale unei probleme... Dar problema e ca pina la intrebarea 10-15 se uita filmul, daca il invirtim f. mult in minte... Eventual folositi fragmente, in general nu mai lungi de 3-4 minute... Mai bine mai simplu si mai direct, mai putine intrebari pe mai multe situatii...
|
|
|
Post by Admin on Nov 6, 2015 19:33:22 GMT 2
Noile lectii/teste se fac direct la locul lor, in structura ierarhica construita. Nivelul este dupa clase, I pt 3-4, II pt 5-6, samd. Nu sunt foldere pt subniveluri, ele se trec in numele testului, ca si pina acum. Testele se pun în folderul Concurs, iar lectiile in cel numit Invățare.
|
|
|
Post by adinamirela90 on Nov 7, 2015 11:57:28 GMT 2
De pe facebook nu se pot downloada filmulețe? Am găsit unul bun pentru lecțiile mele, dar nu are trimitere la youtube..
|
|
|
Post by adinastanciu80 on Nov 8, 2015 16:46:03 GMT 2
Imi puteti spune unde gasesc informatii referitoare la modalitatea de copierea a lectiilor si a testelor in directorul Concurs respectiv Invatare? Multumesc.
|
|
florina
New Member
INSTRUMENTE –COMPETENŢE LIMBA MATERNĂ 1. CUVÂNTUL 2. PROPOZIŢIA 3. FRAZA 4. POVESTIREA 5. DIALOGUL
|
Post by florina on Nov 8, 2015 17:14:34 GMT 2
Bună, Adina! Adineauri am făcut și eu același lucru. Am mutat lecțiile în directorul concurs, la învățare. Intri pe Depozit-My page, te cauți pe tine, apoi în partea dreaptă vei vedea o săgeata. Dai clic pe ea, selectezi opțiunea MUTAȚI, apoi selectezi ÎNVĂȚARE, apoi Nivelul la care ești tu, apoi DOSARUL cu locul unde vrei să-l încarci, apoi în partea de jos apare LIPIȚI și ...gata. Sper să-ți fie de folos!
|
|
|
Post by Admin on Nov 8, 2015 22:34:28 GMT 2
Am incercat sa trimit un mesaj din contul proiectului, dar se pare ca nu a fost trimis... Buna ziua
Pentru raportul de activitate va fi necesar sa puneti dovezi. Pe site ramine mai putin decit lucrati dvs. pt ca mai schimbam lectiile/testele ca urmare a discutiilor. Pentru ca munca sa fie rasplatita, va rog sa va faceti cite un export pentru toate variantele de la Print View, Pdf Export. Inainte de a modifica sau cind ceeti evaluarea, sa faceti o salvare in acest format pt a le putea anexa si ca documente electronice si tiparite. Va rebui sa justificam numarul de ore pe zi cu suficiente documente.
Astept solicitarile de analiza a materialelor pe posta electronica a site-ului cu lecțiile.
O zi buna, cu spor!
Cu respect, Ioan
|
|
|
Post by Admin on Nov 8, 2015 22:35:54 GMT 2
|
|
|
Post by Admin on Nov 8, 2015 23:44:53 GMT 2
Atentie la modul in care ne folosim de emisferele cerebrale!Am cerut filmulete si imagini pentru a echilibra functionarea lor. Textul merge doar pe stinga, copiii sunt mai integrati ca noi, de ceea nu stau mult pe activitati doar pentru emisfera stinga. Cea mai buna folosire este cea combinata - text + imagini, in care sa fie referinte reciproce. Filmul cu subtitrare iar armonizeaza functionarea... Avind in vedere ca ei nu pot fi obligati sa intre pe materiale, vor alege pe cele care sunt mai armonios construite. Si cum si noi dorim armonie, si mai ales integrare, vom face materialele si testele pentru amindoua emisferele... Ca sa dau un exemplu, pun un link catre o descriere a ceea ce inseamna doctoratul: putine cuvinte dar o prezentare foarte buna: gizmodo.com/5613794/what-is-exactly-a-doctorate
|
|
|
Post by Admin on Nov 9, 2015 12:06:18 GMT 2
|
|
|
Post by Admin on Nov 10, 2015 22:52:45 GMT 2
Noutati: 4.1 Intrebare cu mai multe enunțuri (ca sa nu poată fi recunoscuta.... ) In imaginea atasata aveti o intrebare, q1, cu 3 variante de enunt ce se pot afisa, v0, v1 si v2. Se poate folosi la teste. Toate enunturile vor avea aceleasi raspunsuuri corecte... Detalii pe topicul cu ghidul, v3 . ... Attachments:
|
|
|
Post by Admin on Nov 10, 2015 23:38:51 GMT 2
Rugaminte Va rog sa tineti cont de faptul ca aici discutam despre instrumente. Nu caracterizam calitati, deprinderi, dinafara ci intram in anatomia si fiziologia lor, etc. Un instrument presupune utilizarea lui de către om, luarea lui in stapinire. Din acest motiv pe nivelul trei vedem care sunt variabilele ce trebuie stapinite si integrate pentru a avea acces la instrument. Cel mai bine este sa aratam printr-un exemplu, din care vazind faptele sa priceapa ce e in spatele lor, cu ajutorul nostru. Dau un exemplu banal (o parte din variabile ce tin de competenta de sofer): Ce a facut soferul cind a luat curba (are deasupra un video in care a văzut): a) a semnalizat, b) a incetint, c) a schimbat directia masinii etc. Daca intrebam ce variabile trebuie controlate de sofer, chiar daca dam o lista: viteza, elemente de semnalizare, directia masinii, asa pe uscat, fara filmulet, e mai greu de constientizat și se si uita mult mai repede... In plus ar fi primit informatie doar pe emisfera stinga, nu si dreapta de aceea se si retine mai greu (mai exact deloc). Analizind video el baleaza in minte ce a vazut, se intareste memoria, creierul e mult mai tare implicat.
Ideea secundara importanta este deci ca in fapte se vede mai bine decit in orice analiza uscata...
|
|
|
Post by Admin on Nov 12, 2015 23:59:54 GMT 2
Ce, cum, de ce? - cercul de aur.
Va propun ca in calatoria experientiala, pe care dv. o propuneti copiilor sa o faca prin materialele realizate, sa urmati un demers al cercului de aur. Daca e vorba de a analiza fapte plecam de la ce face, apoi cum face si vedem de ce face, la final. Daca e vorba de o solutie pe care vreti sa o scoateti de la el, ar fi bine sa plecam invers de la motivul - intentia actiunii, prin cum si ce ar fi mai bine de facut, pentru ca intentia sa fie atinsa. Aceste demersuri cred ca pot fi folosite f. bine si la teste.
|
|
|
Post by Admin on Nov 13, 2015 0:28:24 GMT 2
Competență în realizarea lecțiilor Ce variabile aveți în vedere când faceți o lecție? Propun eu câteva, spre meditație, pentru început.
Intenția (De ce?) - Scopul- ce doriți dv. cu materialul realizat: Să transmit cunoștințe, să motivez elevii, să bifez o acțiune... etc Mijlocul - Cum? - Planul, designul produsului, instrumentul - Înșir câteva informații, pun ceva întrebări sau propun o experiență complexă, adresată ambelor emisfere cerebrale, gândită cu atenție ca să aibă cap și coadă (de la ce la de ce, sau invers). Cărui nivel cultural îi aparțin elementele planului meu, cărei culturi. Acționez cu respect fata de elev sau nu mă interesează de el. Satisfac nevoia elevului de competență sau nu? Este planul meu unul autentic, autonom, sau doar copiez pe alții? Fapta - ce fac - Măiestria. Evident, depinde de design, de plan, de realizarea lui. Îl respect sau nu? Ofer elevului o masa amestecată de materiale sau îi propun o călătorie inteligentă, cu urcușuri, popasuri și coborâșuri astfel ca el să trăiască cu interes ceea ce i se propune? etc
|
|